Volvo Owners Club Forum

Volvo Owners Club Forum (https://www.volvoforums.org.uk/index.php)
-   General Volvo and Motoring Discussions (https://www.volvoforums.org.uk/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Vida (https://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?t=296871)

WhatNext? Jul 22nd, 2019 06:24

Vida
 
Does the battery needs to be above a certain threshold to run VIDA.

Is there any other diagnostics Volvo use?

Thanks

Clan Jul 22nd, 2019 09:32

Quote:

Originally Posted by Bloke69 (Post 2538310)
Does the battery needs to be above a certain threshold to run VIDA.

Is there any other diagnostics Volvo use?

Thanks

yes it does you must have a 13.8 volt power supply connected to the battery whilst using it .

winther611 Jul 23rd, 2019 00:24

Greetings from Denmark
 
Hi Clan. I have tried to sent you a message, but when I press the send button, it says: "Sorry, you can only send messages to the Administrators group until you have 30 posts."

What can a man do?

reggit Jul 23rd, 2019 07:40

Quote:

Originally Posted by winther611 (Post 2538615)
"Sorry, you can only send messages to the Administrators group until you have 30 posts."

What can a man do?

You could always post here and ask for the nice mods to increase your post count to enable messages.
https://www.volvoforums.org.uk/showt...99800&page=191

morsing Jul 23rd, 2019 09:44

Quote:

Originally Posted by Clan (Post 2538335)
yes it does you must have a 13.8 volt power supply connected to the battery whilst using it .

Where do you have that information from? What happens if you don't, as mine usually show around 11.5V when I use it?

Thanks

Clan Jul 23rd, 2019 09:57

Quote:

Originally Posted by morsing (Post 2538658)
Where do you have that information from? What happens if you don't, as mine usually show around 11.5V when I use it?

Thanks

It is important to have a 13.8v power supply when using vida as the heavy load with the ignition on draws the voltage down quickly , The systems will not work properly at 11.5v
where do I get the Information? Err it's in VIDA !

morsing Jul 23rd, 2019 10:11

Quote:

Originally Posted by Clan (Post 2538661)
It is important to have a 13.8v power supply when using vida as the heavy load with the ignition on draws the voltage down quickly , The systems will not work properly at 11.5v
where do I get the Information? Err it's in VIDA !

It might be "in VIDA' but it doesn't do anything to actively tell me this.

Clan Jul 23rd, 2019 10:16

Quote:

Originally Posted by morsing (Post 2538665)
It might be "in VIDA' but it doesn't do anything to actively tell me this.

Well you will just have to trust me , someone who has been using it and it's predecessor VADIS since 1999 ...

morsing Jul 23rd, 2019 10:37

Quote:

Originally Posted by Clan (Post 2538667)
Well you will just have to trust me , someone who has been using it and it's predecessor VADIS since 1999 ...

That's not what I'm saying...

WhatNext? Jul 23rd, 2019 19:19

How long does it take to run VIDA?

My was on overnight charge at the dealers and then returned to me this AM, the car leaving the dealer at 08h45 this am (according to VOC). I doubt they ran a proper diagnostic and washed and vacuumed it this morning. (They claim to)

I know they did do any work on it yesterday (from dash cam footage).


All times are GMT +1. The time now is 06:50.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.