Volvo Community Forum. The Forums of the Volvo Owners Club

Forum Rules Volvo Owners Club About VOC Volvo Gallery Links Volvo History Volvo Press
Go Back   Volvo Owners Club Forum > "Technical Topics" > S60 '10> / V60 '11> / XC60 '08>'17 General
Register Members CarsBlogs Help Calendar Mark Forums Read

Notices

S60 '10> / V60 '11> / XC60 '08>'17 General Forum for the Volvo x60 Series of cars

Information
  • VOC Members: There is no login facility using your VOC membership number or the details from page 3 of the club magazine. You need to register in the normal way
  • AOL Customers: Make sure you check the 'Remember me' check box otherwise the AOL system may log you out during the session. This is a known issue with AOL.
  • AOL, Yahoo and Plus.net users. Forum owners such as us are finding that AOL, Yahoo and Plus.net are blocking a lot of email generated from forums. This may mean your registration activation and other emails will not get to you, or they may appear in your spam mailbox

Thread Informations

S60 Reverse Camera

Views : 286

Replies : 7

Users Viewing This Thread :  

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Sep 13th, 2018, 22:45   #1
JonesyGT
New Member
 

Last Online: Sep 24th, 2018 21:39
Join Date: Aug 2008
Location: Lancs
Default S60 Reverse Camera

Hello, I am currently having issues with my reverse camera which is getting worse. When I select reverse the image from the camera either flickers or I get a blue screen.

Has anyone else had this issue? From having a read online it would seem the loom is at fault
JonesyGT is offline   Reply With Quote
Old Sep 14th, 2018, 16:59   #2
Swedishtimemachine
New Member
 

Last Online: Yesterday 21:23
Join Date: Jan 2011
Location: Shropshire
Default

Hi

I had the same problem recently. It was fixed under warranty through a Volvo dealership, they fitted an equaliser which I think buffers the memory image and got rid of any flickering or blue screens. I was told the part was around 200 quid and is fitted in the boot
Swedishtimemachine is offline   Reply With Quote
Old Sep 16th, 2018, 02:17   #3
volvo for ever
Premier Member
 

Last Online: Oct 14th, 2018 06:50
Join Date: Apr 2015
Location: uk
Default

From memory cabling runs from front to rear depending on what model you have it comes from either icm or iam cable runs to rear to camera in handle area
From memory there are only two types wires run from cem or not so I'm guessing it would either be icm or iam at fault and to replace them would be more than £200 possibly sw upgrade

Regards
volvo for ever is offline   Reply With Quote
Old Sep 16th, 2018, 05:48   #4
volvo for ever
Premier Member
 

Last Online: Oct 14th, 2018 06:50
Join Date: Apr 2015
Location: uk
Default

Just had think I know spacers have problem with rear camera going blank perhaps cameras faulty

The chap who got his fixed look at your invoice even under warranty you should have got some kind of paper work
Regards
volvo for ever is offline   Reply With Quote
Old Sep 16th, 2018, 18:09   #5
Swedishtimemachine
New Member
 

Last Online: Yesterday 21:23
Join Date: Jan 2011
Location: Shropshire
Default

Just dug out the paperwork

Part no 31471726 Equalizer.

It’s fitted behind the NS rear light cluster. Looks like it just plugs in.
Swedishtimemachine is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Swedishtimemachine For This Useful Post:
Old Sep 16th, 2018, 18:52   #6
volvo for ever
Premier Member
 

Last Online: Oct 14th, 2018 06:50
Join Date: Apr 2015
Location: uk
Default

thanks for taking time to hunt out paper work bizzare never heard of it ill check it out
volvo for ever is offline   Reply With Quote
Old Sep 16th, 2018, 19:07   #7
Swedishtimemachine
New Member
 

Last Online: Yesterday 21:23
Join Date: Jan 2011
Location: Shropshire
Default

No worries, I found a technical service bulletin about it ages go as well if you google the part
Swedishtimemachine is offline   Reply With Quote
Old Sep 17th, 2018, 13:38   #8
scoobysn7x
Premier Member
 
scoobysn7x's Avatar
 

Last Online: Oct 12th, 2018 13:23
Join Date: Sep 2009
Location: Newcastle
Default

We have the same issue with our V60, sometimes the camera works fine, sometimes it flickers,and sometimes if just a Blue Screen, it's totally random. We had it in at volvo they investigated it but couldn't find the issue as the Camera worked most of the time they had the car.

They suspected either the camera itself, or the cabling both are over £300. They said they didn't want to start replacing parts without knowing 100% it would fix the issue, and wanted the car back again to check. Second time it went in typically the camera worked fine :-(.

It recently went for a service at a Volvo independant, and they had a look and said in thier opinion it was most likely the Camera. So at the minute we are waiting for a second hadn one to come up for sale so I can try that. But they seem to go for over £100 2nd hand, and as we have parking sensors too we cant really justify the cost
scoobysn7x is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.