Volvo Community Forum. The Forums of the Volvo Owners Club

Forum Rules Volvo Owners Club About VOC Volvo Gallery Links Volvo History Volvo Press
Go Back   Volvo Owners Club Forum > "Technical Topics" > XC90 '02–'15 General
Register Members CarsBlogs Help Calendar Mark Forums Read

Notices

XC90 '02–'15 General Forum for the Volvo XC90 Phase 1 Series

Information
  • VOC Members: There is no login facility using your VOC membership number or the details from page 3 of the club magazine. You need to register in the normal way
  • AOL Customers: Make sure you check the 'Remember me' check box otherwise the AOL system may log you out during the session. This is a known issue with AOL.
  • AOL, Yahoo and Plus.net users. Forum owners such as us are finding that AOL, Yahoo and Plus.net are blocking a lot of email generated from forums. This may mean your registration activation and other emails will not get to you, or they may appear in your spam mailbox

Thread Informations

RADIO Not Working Blank

Views : 4596

Replies : 22

Users Viewing This Thread :  

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Jun 5th, 2017, 00:42   #21
paulant18
New Member
 

Last Online: Jul 3rd, 2017 00:16
Join Date: May 2017
Location: Worcester
Default

All this is frying my brain. On my 2005 S40 I have one optical cable going into the infotainment module and that's it!! No other cable, other than main and speaker block and no optic for the radio! There's no amp that I can find, try work this out for me!! the
paulant18 is offline   Reply With Quote
Old Jul 21st, 2018, 17:43   #22
QBee
New Member
 

Last Online: Jul 21st, 2018 17:43
Join Date: May 2016
Location: Newark
Default

Hi
I have this same fault on my 2005 T6 XC90. Press on/off once, nothing. Press it again display lights up for 3 seconds then goes out. Balance etc adjustable, but no sound comes out.
Has anyone defined what is the fix? I have had mouse issues in the car, but don’t want you to be influenced by this UNLESS it could be the reason.

God, these cars are stupidly complicated. I already have the rear rear diff control system failure, “Anti skid service required”, so the car is not saleable. I would just like to have a sound system while running it into the ground and then scrapping it. It runs on LPG, so that puts the EM light on thanks to it being too clean for the lambda sensors.....and makes it an MOT fail for being too environmentally friendly.

My other car is a 1990s TVR. Old tech, easy to fix. Simple, and far more reliable than the Swede, which frankly is more of a turnip......
QBee is offline   Reply With Quote
Old Jul 21st, 2018, 22:36   #23
SwissXC90
Premier Member
 

Last Online: Yesterday 16:57
Join Date: Jan 2016
Location: Cross Country
Default

Quote:
Originally Posted by paulant18 View Post
All this is frying my brain. On my 2005 S40 I have one optical cable going into the infotainment module and that's it!! No other cable, other than main and speaker block and no optic for the radio! There's no amp that I can find, try work this out for me!! the
It is a MOST fiber ring.
All the video and audio channels travel around the ring on the fiber
That's how they work
__________________
XC90 R-Design MY2009, Black Sapphire Metallic. HP-Sound, RSE, Nav, Tel, ParkingCam, BLIS, ParkingHeater, RestHeat, Removable Towbar, Summer: CRATUS 20x8 on Pirelli Scorpion Zeros 255/45, Winter: NEPTUNE 17x7 on Continental WinterContact 4x4 235/65.
SwissXC90 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.