Volvo Community Forum. The Forums of the Volvo Owners Club

Forum Rules Volvo Owners Club About VOC Volvo Gallery Links Volvo History Volvo Press
Go Back   Volvo Owners Club Forum > "Technical Topics" > 850 / S70 & V70 '96-'99 / C70 '97-'05 General
Register Members CarsBlogs Help Calendar Mark Forums Read

Notices

850 / S70 & V70 '96-'99 / C70 '97-'05 General Forum for the 850 / S70 & V70 '96-'99/ C70 '97-'05 models

Information
  • VOC Members: There is no login facility using your VOC membership number or the details from page 3 of the club magazine. You need to register in the normal way
  • AOL Customers: Make sure you check the 'Remember me' check box otherwise the AOL system may log you out during the session. This is a known issue with AOL.
  • AOL, Yahoo and Plus.net users. Forum owners such as us are finding that AOL, Yahoo and Plus.net are blocking a lot of email generated from forums. This may mean your registration activation and other emails will not get to you, or they may appear in your spam mailbox

Thread Informations

850 non starting self diagnosis

Views : 1104

Replies : 26

Users Viewing This Thread :  

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Jan 24th, 2013, 22:00   #21
RiPsTa33
Trader
 
RiPsTa33's Avatar
 

Last Online: May 14th, 2018 20:49
Join Date: Jan 2007
Location: Shildon
Default

I wish you were closer to me, let me know if you want me to send you a coil or any other bits
__________________
ABS Ecu Repairs 25
850 T5 304 Chip 80
RiPsTa33 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to RiPsTa33 For This Useful Post:
Old Jan 24th, 2013, 22:06   #22
Merc85
Premier Member
 
Merc85's Avatar
 

Last Online: Nov 24th, 2019 19:26
Join Date: Dec 2009
Location: Harwich
Unhappy

Really apreciate that buddy, dont know what else to try other than the switch pack back of the ignition switch.
__________________


HLM304, Forge unos 17.5psi at 3.8 bar, 18t, Me7 Manifold, Blues, Walbro, De-cat, Ported n Polished Head, 3" Dp stainlesss exhaust, Carbon Air intake, Polly Bushed thoughout.
Merc85 is offline   Reply With Quote
Old Jan 24th, 2013, 22:33   #23
MetB4
Member
 

Last Online: Nov 14th, 2019 23:52
Join Date: Sep 2012
Location: Wisbech
Smile

This might sound like a weird solution, but a mate of mine did solve his starting/sparking issues by replacing a dodgy radio supressor on the alternator/supply.


MB4
__________________
Volvo 850 Estate, Metallic Red, Low miles, Pampered.

MetB4 is offline   Reply With Quote
Old Jan 24th, 2013, 22:43   #24
Merc85
Premier Member
 
Merc85's Avatar
 

Last Online: Nov 24th, 2019 19:26
Join Date: Dec 2009
Location: Harwich
Default

Quote:
Originally Posted by MetB4 View Post
This might sound like a weird solution, but a mate of mine did solve his starting/sparking issues by replacing a dodgy radio supressor on the alternator/supply.


MB4
What does that look like?? not sure if mine has one.
__________________


HLM304, Forge unos 17.5psi at 3.8 bar, 18t, Me7 Manifold, Blues, Walbro, De-cat, Ported n Polished Head, 3" Dp stainlesss exhaust, Carbon Air intake, Polly Bushed thoughout.
Merc85 is offline   Reply With Quote
Old Jan 26th, 2013, 14:19   #25
rooksy
rooksy
 
rooksy's Avatar
 

Last Online: Sep 11th, 2013 08:20
Join Date: May 2009
Location: dunstable
Default

hi,
I had a starting problem with my v70r awd 1998, checked everything, and i was really losing it, turned out to be the ignition coil, it was intermittent. It would spark sometimes and out of order.
I would suggest that you take out all the plugs and reconnect the leads and with the plugs on the head turn the engine over and see if they are all sparking.
My original coil had a crack in it, the replacement was intermittent, but the third worked fine.
Mike
rooksy is offline   Reply With Quote
Old Jan 30th, 2013, 20:49   #26
one armed bandit
New Member
 

Last Online: Feb 6th, 2013 21:56
Join Date: Jan 2013
Location: cambridge
Default

i to am having the same problem and have replaced all the same parts including coil, i get a spark as you stop cranking just the one.when i get it going it is fine. will also look to see if i to have a supressor on the alternatior.if that works my car will get a (stay of execution).
one armed bandit is offline   Reply With Quote
Old Nov 19th, 2019, 19:47   #27
fisonway
New Member
 

Last Online: Nov 30th, 2019 16:30
Join Date: Nov 2019
Location: BURY ST. EDMUNDS
Default No spark when cranking

Did you ever resolve the issue? I have 850 no spark when cranking, coil has 12v on run and "start" key position. Will spark just once as you let the key return to run position. Very occasionally will just catch, will start and run perfectly
fisonway is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:53.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.