Volvo Community Forum. The Forums of the Volvo Owners Club

Forum Rules Volvo Owners Club About VOC Volvo Gallery Links Volvo History Volvo Press
Go Back   Volvo Owners Club Forum > "Technical Topics" > S40 / V50 '04-'12 / C70 '06> / C30 '07-'12 General
Register Members CarsBlogs Help Calendar Mark Forums Read

Notices

S40 / V50 '04-'12 / C70 '06> / C30 '07-'12 General Forum for the S40 / V50 '04> / C70 '06> /C30 '07> models.

Information
  • VOC Members: There is no login facility using your VOC membership number or the details from page 3 of the club magazine. You need to register in the normal way
  • AOL Customers: Make sure you check the 'Remember me' check box otherwise the AOL system may log you out during the session. This is a known issue with AOL.
  • AOL, Yahoo and Plus.net users. Forum owners such as us are finding that AOL, Yahoo and Plus.net are blocking a lot of email generated from forums. This may mean your registration activation and other emails will not get to you, or they may appear in your spam mailbox

Thread Informations

S40 D3 2010 DPF Error

Views : 513

Replies : 11

Users Viewing This Thread :  

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Dec 30th, 2018, 16:54   #11
OlsBean
New Member
 

Last Online: Sep 30th, 2019 13:35
Join Date: Dec 2018
Location: New Deer
Default

Got my neighbour to put his diagnostic tool back on the car today, there were 3 faults logged. One in the Climate Control Unit, something about the Damper being in the wrong position.

One for key-less entry -E001 Control module communication faulty communication, and I am guess both of these would not throw up the Engine System Check Light?

But then there was this one in the ECM - Clutch switch input circuit component failures. Performance or incorrect operation has anyone come across this before?

TIA
OlsBean is offline   Reply With Quote
Old Jun 10th, 2019, 13:52   #12
OlsBean
New Member
 

Last Online: Sep 30th, 2019 13:35
Join Date: Dec 2018
Location: New Deer
Default

Sorry resurrect this thread.

This service light has never gone away. I had the oil and filter changed last week by my neighbour and we put in exactly 5.6 Litres of new Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 6L oil. The service light went out but has since come back on approximately after 800-1000 miles (Wife had to go a funeral quite a way)

I rang Aberdeen Volvo today as I could see there was outstanding recall on the car, they told me it was not something that was really considered an issue as it was only advisory (something to do with the tailpipe trim) so not worth doing. While I had the chap on the phone I asked him whether the oil gauge needed re calibrating and he said no, he had never heard of anyone having an issue with too much oil in one of these engines and it was fine as it was.
OlsBean is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:36.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.