Volvo Community Forum. The Forums of the Volvo Owners Club

Forum Rules Volvo Owners Club About VOC Volvo Gallery Links Volvo History Volvo Press
Go Back   Volvo Owners Club Forum > "Technical Topics" > 400 Series General > 400 Series Wants

Notices

Information
  • VOC Members: There is no login facility using your VOC membership number or the details from page 3 of the club magazine. You need to register in the normal way
  • AOL Customers: Make sure you check the 'Remember me' check box otherwise the AOL system may log you out during the session. This is a known issue with AOL.
  • AOL, Yahoo and Plus.net users. Forum owners such as us are finding that AOL, Yahoo and Plus.net are blocking a lot of email generated from forums. This may mean your registration activation and other emails will not get to you, or they may appear in your spam mailbox

Thread Informations

fuses

Views : 237

Replies : 4

Users Viewing This Thread :  

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Jul 31st, 2020, 20:30   #1
maxey
New Member
 

Last Online: Yesterday 09:44
Join Date: Apr 2017
Location: lincoln
Default fuses

i have a volvo 460 1994 i wanted to cut the power from lights in boot, so i pulled out the orange fuse which is located at number 23 and says normal use, when i went to put it back then start the engine i just got a clicking sound from engine, i must admit that when i went to put it back i did fumble a bit, not sure if this could be a factor? and what does normal use mean? would love an answer . many thanks
maxey is offline   Reply With Quote
Old Aug 1st, 2020, 13:28   #2
Derek UK
VOC Member
 
Derek UK's Avatar
 

Last Online: Yesterday 12:49
Join Date: Jul 2006
Location: Chatham
Default

Probably just coincidence but make sure you haven't dislodged any of the other fuses. Make sure your battery is charged and the terminals are clean and tight. Check earths and starter terminals. "Normal" fuse? No idea.
Derek UK is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Derek UK For This Useful Post:
Old Aug 1st, 2020, 16:03   #3
maxey
New Member
 

Last Online: Yesterday 09:44
Join Date: Apr 2017
Location: lincoln
Default fuses

the engine worked perfectly before i removed this fuse, all other fuses are well seated, the normal use is printed on the inside of fuse box lid, as is where all the other fuses go. thank you,
maxey is offline   Reply With Quote
Old Aug 4th, 2020, 08:04   #4
dcw
VOC Member
 
dcw's Avatar
 

Last Online: Yesterday 19:40
Join Date: Jan 2007
Location: YORK
Default

Have you got the engine started yet?

That orange "bridge" appears to be a critical item in these cars - I know from experience removing it upsets a few things on my 480 so I haven't yet tried taking it out on the 440!

According to the notes, it is in position 20 when the car is delivered brand new, and is moved to position 23 in order to fully activate the circuits running through fuses 21 & 22.

Might be worth double checking that when you fumbled it putting it back you haven't blown the wire inside the orange bridge itself...

David
__________________
2010 V50 SE
2004 C70 Collection
1994 480 GT
dcw is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dcw For This Useful Post:
Old Aug 4th, 2020, 10:09   #5
maxey
New Member
 

Last Online: Yesterday 09:44
Join Date: Apr 2017
Location: lincoln
Default fuses

good morning. thank you for your answer it was flat battery.
maxey is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:46.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.