Volvo Community Forum. The Forums of the Volvo Owners Club

Forum Rules Volvo Owners Club About VOC Volvo Gallery Links Volvo History Volvo Press
Go Back   Volvo Owners Club Forum > "Technical Topics" > AWD Discussion

Notices

AWD Discussion A forum dedicated to the AWD systems fitted to Volvo cars.

Information
  • VOC Members: There is no login facility using your VOC membership number or the details from page 3 of the club magazine. You need to register in the normal way
  • AOL Customers: Make sure you check the 'Remember me' check box otherwise the AOL system may log you out during the session. This is a known issue with AOL.
  • AOL, Yahoo and Plus.net users. Forum owners such as us are finding that AOL, Yahoo and Plus.net are blocking a lot of email generated from forums. This may mean your registration activation and other emails will not get to you, or they may appear in your spam mailbox

Thread Informations

DEM-000E Pump Motor

Views : 235

Replies : 1

Users Viewing This Thread :  

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Sep 8th, 2021, 10:49   #1
zikomo
New Member
 

Last Online: Today 14:20
Join Date: Apr 2010
Location: edinburgh
Default DEM-000E Pump Motor

2010 XC90 D5 with 115k miles. What experience does anyone have of fault code DEM-000E Pump motor? Is this pretty much always because the AOC pump has failed? Would be good to know if there are other causes others have come across. Particularly any detailed instructions beyond what is in Vida to diagnose the problem.

It would not surprise me if the pump is blown as the Haldex has never been serviced, seems quite a common issue, milage is getting quite high, and the car has done a fair bit of winter driving/milage on farm tracks etc.

Also any idea of the cost of replacement if it is the pump. It is something I could attempt to do myself but also interested in ball park costs to get an indy to do it for me. Seems quite hard work to get propshaft and flange off!
zikomo is offline   Reply With Quote
Old Sep 17th, 2021, 22:44   #2
100K+
Premier Member
 

Last Online: Sep 24th, 2021 17:02
Join Date: Aug 2008
Location: Newcastle
Default

see this thread https://www.volvoforums.org.uk/showt...ht=diconnected

like poster on there I can't find the dem code you refer to. BUT issue was the pump.

See post No7


Cheers
Bob
100K+ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:57.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.