Volvo Community Forum. The Forums of the Volvo Owners Club

Forum Rules Volvo Owners Club About VOC Volvo Gallery Links Volvo History Volvo Press
Go Back   Volvo Owners Club Forum > "Technical Topics" > S40 / V50 '04-'12 / C70 '06> / C30 '07-'12 General
Register Members CarsBlogs Help Calendar Mark Forums Read

Notices

S40 / V50 '04-'12 / C70 '06> / C30 '07-'12 General Forum for the S40 / V50 '04> / C70 '06> /C30 '07> models.

Information
  • VOC Members: There is no login facility using your VOC membership number or the details from page 3 of the club magazine. You need to register in the normal way
  • AOL Customers: Make sure you check the 'Remember me' check box otherwise the AOL system may log you out during the session. This is a known issue with AOL.
  • AOL, Yahoo and Plus.net users. Forum owners such as us are finding that AOL, Yahoo and Plus.net are blocking a lot of email generated from forums. This may mean your registration activation and other emails will not get to you, or they may appear in your spam mailbox

Thread Informations

Power loss, boost after 2600rpm

Views : 90

Replies : 0

Users Viewing This Thread :  

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Sep 16th, 2018, 16:40   #1
johanr
New Member
 

Last Online: Nov 19th, 2018 15:49
Join Date: Jun 2017
Location: Trondheim
Default Power loss, boost after 2600rpm

Hey guys!


I have a 2008 mod V50, 1.6 diesel which one day about a month got a loss of power, and had it since.. it has around 176k on the trip.

From 1400-2600 rpm there is "no power" (like limp mode), but after 2600rpm it boost as normally, but the turbo is a bit more whiny then before.

About two weeks before the power loss came, the car went in limp mode and my local volvo dealer said that the DPF was clogged because it hadn't been able to start the regeneration. They deleted the code and the car went like normal again, and recommended to drive it around 3000 rpm for 30 minutes so the car could start the regeneration it self. It seemed okay after this, until it got the powerloss.

I've changed the MAF sensor og checked the EGR valve. I were gonna blank it, but it was already blanked. I removed the blanking-plate and then I also got rid of the fault code which was on the EGR (445D)

I have no fault codes now, but the car still have the power loss.. Any good ideas?
johanr is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:00.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.